Rekabet ve Dostluk

Kasım 25, 2014



Geçtiğimiz pazar günü  , Abu Dabi yarışı Lewis Hamilton Formula 1’de 2014 sezonunu şampiyonluğu ile bitti. Böylece Lewis 2.kez Formula 1 Dünya şampiyonu oldu. Genel olarak 2000’lerde Ferrari’nin, 2010’dan itibaren Red Bull’un Formula 1 Şampiyonluğunu domine etmesinden sonra Mercedes GP ‘nin 2014’de güçlü aracı ve iki başarılı pilot Nico Rosberg ve Lewis Hamilton ile beraber bu yılı neredeyse kendi aralarında yarışarak geçirdiler.
Aynı araca sahip 2 yetenekli pilot Rosberg ve Hamilton’nun kapışması bize Ayrton Senna ve Alain Prost ‘un kapışmasını hatırlattı. Bu kapışmaları belgesel tadında izlemek isterseniz size Senna 2010 filmini önerebilirim. Bu hikâye daha sonra film olur mu?  bilmem ama gerçekten takip edilmesi gerekiyor.

2 pilot 14 yaşından itibaren tanışıyorlar,  yarışmaya ilk önce kendi bisikletleri ile başlamışlar, daha sonra Go-kart ile devam etmişler. Her zaman beraber zaman geçirip sürekli rekabet içinde olmuşlar.2013 yılında Hamilton, Mercedes ile anlaştığı zaman bu rekabet Formula 1 dünya şampiyonasında devam etti.



 Araçların aynı olması bu rekabeti daha da kızıştırdı.
Sezon başladığında ilk düello Bahreyn’de gerçekleşti. Hamilton yarışı kazandı Nico ikinci olmuştu.Asıl yarış daha yeni başlıyordu. Zaten bu onların ilk kapışması değildi. Sezon ilerledikçe, puanlar alınmaya başlandıkça gerginlik yükseliyordu. İki tarafın gerginliği ilk defa İspanya’da kendini gösterdi. Hamilton üst üste 4 yarışı kazanmış ve Rosberg’de 4 yarışı Hamilton’nun arkasında bitirmişti. Hamilton,Rosberg’in

“ Zihinsel gücünü kırmak için bir yol bulmam gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı. Rosberg cevabı kesin ve netti “Bununla mücadele etmesi gerekiyor”.

Basına yansıyan ilk gerginlik ise Monaco yarışından sonra oldu. Sosyal medyada dönen çocukluk fotoğraflarına rağmen Hamilton “ Ben tek elimle size arkadaşlarımı sayabilirim ve bunun içinde Nico olmayacaktır. Eminim aynı şekilde bende onun en iyi arkadaşları arasında bulunmuyorum. Burada yarışmak ve kazanmak için bulunuyoruz. Bütün yapmamız gereken bu…”



Bu aslında basına yansıyan durumdan çok farklı bir fotoğrafı iki pilotun kazanma azmini arkadaşlığının önüne çıkardığı anlatıyordu. 



Tabii sonrasında basına yansıyan eski fotoğraflar ve suların durulduğuna dair twitter açıklamaları…
Sonrasında, Macaristan yarışı sırasında iki pilot kafa kafaya yarışırken, Mercedes takım emirleri Hamilton’nun Rosberg’i takip etmesi yönündeydi. Hamilton bunu kabul etmedi. Takım telsizinden  ‘’Eğer yeterince bana yaklaşırsa,beni geçebilir” şeklinde cevap verdi.Bu Rosberg için şok ediciydi.
Ama asıl olayların gün yüzüne çıktığı nokta Belçika yarışı oldu. Hamilton ve Nico arasındaki kaza, iki eski arkadaşın mücadelesinin takıma zarar vermeye başladığını gösteriyordu. Hamilton,Nico’nun ona bilerek çarptığını iddia etti.Karar vermek için burayı tıklayın
Takım bunu kendi aralarında şiddetli bir şekilde tartıştıklarını ve bir daha böyle bir şey olmayacağını açıkladı.

Buradaki genel yorum ise Rosberg’in hırsına yeni düşerek Hamilton’a çarptığı, bu durum Mercedes tarafından iki pilotunda ciddi şekilde uyarılmasına neden oldu. Sonuçta böyle bir hırs 2 aracın yolda kalmasına veya onların hayatlarına bile neden olabilirdi. Bundan en çok etkilenen ve psikolojik savaşı kaybeden Rosberg oldu. Belçika yarışından sonra, sonuçlarda zaten bunu kanıtlıyor. Sonraki 5 yarış boyunca italya,Japonya,Rusya ve A.B.D’de birinci oldu. Arkasında eski dostu Rosberg’i alarak. Hamilton’unun açıklaması netti “Onu geçemeyeceğimi bir defa bile düşünmedim”




Son yarışta Rosberg birinci Hamilton ikinci oldu. Böylece Hamilton 2014 Formula 1 şampiyonu oldu. Her şeye rağmen eski dostu Rosberg açıklamasında “elimden geleni yaptım fakat Hamilton bunu hakketti” şeklindeydi.2014 kazanan Rosberg oldu.Bakalım bu mücadele bütün hızıyla önümüzdeki yıllarda devam edecek mi ? Senna ve Prost gibi efsaneler arasında yerini alacak mı? Hep birlikte göreceğiz…

You Might Also Like

0 yorum

Sağlıklı Beslenme üzerine

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images